" Κανε ζωη τον θανατο και σαν Αθανατος ζησε ! "
'Αρχισε να ψαρευεις και η θαλασσα θα ερθη '

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

O reiki εαυτός μας!

      O  REIKI  EAYTOΣ
Πολλοι προσεγγιζουν το ρεικι σαν μερος της πνευματικης τους ζωης. Oλοι  αναζηταμε την ενωση μας με το θειο ετσι όπως την εχουμε νοητικα συλλαβη για εμας,  και  ετσι που να μπορει να μας σωσει ,αναζηταμε εμπειριες , αναζηταμε αποκαλυψεις, αναζηταμε την δικη μας ατραπο , την φωτIση. Το ψαχνουμε αυτό σε κρυσταλους ,σε διαλογισμους,  σε δασκαλους, θεραπευτικα συστηματα  όπως το Ρεικι και το Καρουνα, στη φιλοσοφια , σε θεωριες , σε αναληφθεντες δασκαλους, σε πνευματικους οδηγους,  σε channelings . Αλλα όλα αυτά είναι μια παγιδα  γιατι … οσο ψαχνεις εξω από εσενα δεν θα βρης ποτε αυτό που θελεις .  Η φωτιση είναι εκει ακριβως που βρισκεσαι , που αλλου θα μπορουσε να είναι ?
      Η μεθοδος του Usui είναι ενας από τους παρα  πολλους  τροπους να δεις την αληθεια και αυτό ,είναι τοτε η θεραπεια . Αυτο είναι το Ρεικι . Το Ρεικι μπορει να θεραπευει , μπορει να απομακρυνει τον πονο , αλλα μην περιμενετε από το Ρεικι να κανει την δουλεια γι εσας ,να απομακρυνει δηλαδη τις πεποιθησεις που καλυπτουν την αφυπνιση. Εναρμονιση δεν  σημαινει  φωτιση . Το να αποβαλλετε την δυστυχια σας,  εξαρταται απολυτα από εσας.
      Το Ρεικι θα είναι ενας ακομα τροπος που εκφραζεστε,  που ζειτε ,που υπαρχετε και παντα θα αντανακλα την Ενοτητα και την συνδεση με όλα αυτά που πραγματικα εισαστε.  Λεγεται ότι το Ρεικι  δουλευει πιο πολύ εκει που το Εγω είναι πιο λιγο . Και επισης λεγεται ,ότι πρεπει να εισαι ένα καθαρο καναλι για να περασει το Ρεικι.  Ο Usui μοιραστηκε μαζι μας το Ρεικι . Μας κληροδοτησε καποιες μεθοδους για να θεραπευουμε . Μην επιτρεψετε αυτά τα εργαλεια , τα  συμβολα και οι τεχνικες, να γινουν μαλλον ένα εμποδιο για την εξελιξη σας .  Η προσκοληση σε αυτά τα συμβολα , εργαλεια , η συστηματα , σαν αρχες και πεποιθησεις είναι τοσο διασπαστικη και περιοριστικη , οπως κάθε άλλο δογματικο συστημα .  Το να “ Εισαι Ρεικi  “ , υπερβαινει αυτά τα ορια για να γινει h  Ουσια και τοτε είναι και h Θεραπεια . Οταν εισαι Ρεικι,  δεν τα χρειαζεσαι αυτά τα πραγματα η τα συστηματα  είναι ο ιδιος ο Εαυτος σου . Μην προσπαθησεις να καταλαβεις πως λειτουργει το Ρεικι.  Οι εξηγησεις θα σε απογοητευσουν,  σαν την αμμο που γλυστρα μεσα από τα δαχτυλα .  Απλα να εισαι ρεικι.
Ένα από τα αποφθεγματα που μας βοηθουν να θυμομαστε ευκολα λεει :” όταν το εγω  παει το ρεικι κυλαει “ . Μια απλη φραση για μια απλη ιδεα.  Το Ρεικι * Είναι * και εκεινη την στιγμη , γινονται θαυματα , μην στεκεσαι εσυ εμποδιο.
Συχνα αναφερεται ότι το ρεικι το κατευθυνη η <  προθεση  >.  Οταν εισαι ρεικι , η προθεση είναι αγνη . Πραγμα που σημαινει  ότι είναι απαλλαγμενη από συγκεκριμενο στοχο ,  επιπεδα ρεικι , προσκοληση στο αποτελεσμα ,  την αναγκη να αποδειξουμε ότι δουλευει ,  την αναγκη να θεραπευσουμε τον άλλο . Υπαρχει μια φραση που λεει “ μεγαλη η προσπαθεια  κανενα το αποτελεσμα “.  Ετσι στην πρακτικη μας πρεπει να ειμαστε αγνοι , να ζουμε την στιγμη , στο τωρα , χωρις κριτικη, συγκριση, προσκοληση στο αποτελεσμα,  η αξιολογηση του θεραπευτικου επιτευγματος μας . Η προθεση  μας είναι αγνη , ελευθερη από την προσκοληση στη διαδικασια , στο αποτελεσμα, στη τεχνικη η τα συμβολα .  Απλα να Εισαι Ρεικι, στο εδώ και τωρα .  Αν προσκοληθης στο ρεικι σαν πιστευω , είναι διασπαστικο και περιοριστικο σαν κάθε συστημα . Παντα στο τελος βλεπεις ότι εκει δεν υπαρχει κανενας θεραπευτης , κανενας  θεραπευομενος, και τιποτα να θεραπευσης.
Οι Αρχες του ρεικι είναι οδηγιες επιγνωσης , του πως απλα να Εισαι .Θεραπευουν  , όπως και η ενεργεια . Ομως σε αυτές δεν υπαρχει ο ελεγχος , ο εγωισμος, δεν υπαρχει προσκοληση και επιθυμια.  Μονο για σημερα μην θυμωνεις , μην ανησυχεις .  Εχε ευγνωμοσυνη και ταπεινοτητα .  Κανε την δουλεια σου με εκτιμηση .  Να εισαι ευγενικος με ολους.  Οσον αφορα τις επιπλεον τεχνικες , δεν υπαρχει σωστο η λαθος απλα και μονο να “ Εισαι “ ρεικι και να ανταποκρινεσαι σε αυτό που ζηταει η στιγμη .  Ολα τα αλλα είναι εγωισμος , δογματισμος ,πεποιθησεις και εκμεταλευση .
Το ρεικι * θεραπευει * .  Μην πεσεις στην παγιδα να σκεφτεις ότι κατι περισσοτερο είναι και καλυτερο .  Στο δρομο της αναζητησης πολλοι πηγαινουν από το ένα θεραπευτικο  συστημα στο άλλο .  Κατανοησε ότι το πιο πολύ δεν είναι και πιο καλο . Καθε ένα σου προσθετει ένα άλλο συστημα πεποιθησεων και τεχνικων που σου καλυπτουν τα ματια και δεν διακρινεις την αληθεια .  Όχι την δικη μου <αληθεια > , ουτε την δικη σου αληθεια  , ουτε κάθε σχετικη αληθεια . Την απλη αληθεια αυτου που απλα   *Είναι *.  Εδώ ισχυει  το ότι συνεχεια κατι  ψαχνεις που σε εμποδιζει να το δης . Ο,σο  λοιπον  ψαχνεις,  τοσο  δεν θα βρισκεις .
Αληθεια νομιζεις ότι  θα μπορουσε ένα ακομα συμβολο, η συστημα , τεχνικη , η μυστικη διδασκαλια ,  θα μπορουσε ποτε να σου δωσει αυτό που σου λειπει ?   Τιποτα περα από σενα τον ιδιο μπορει να το κανει αυτό  . Που είναι αυτος που αναζητα και τι είναι αυτό που ψαχνει? Αναζητουσες κατι που ειχες στο μυαλο σου και όταν το βρηκες δεν ηταν αυτό .Ο δρομος σου μπορει να σε οδηγη καπου που να νομιζεις ότι εχεις παρει το σωστο μονοπατι , γιατι εχεις καλυτερη σχεση,  η χρημα  η περισσοτερο ελεγχο , η καλυτερο  « εαυτο « , η εισαι καλυτερος θεραπευτης,  η  φωτιση .  Αλλα όλα είναι μια ψευδαισθηση . Να χρησιμοποιεις το ρεικι  προσπαθωντας να εμφανισης πραγματα  που επιθυμεις είναι ψευδαισθηση . Δεν εισαι σε κανενα μονοπατι , και δεν εχεις να πας πουθενα αλλου .  Ολο και ολο αυτό που εχεις , είναι αυτή εδώ η στιγμη , ο μονος  χρονος που μπορεις να κανεις  κατι , η να εισαι  καποιος .  Γινε Ρεικι , γινε συμπονοια , γινε καλοσυνη,  με αυτή την ανασα ,  σε αυτό εδω το δευτερολεπτο .
Προσπαθησε τιποτα από όλα αυτά να μην το βλεπεις  σαν σωστο η λαθος . Το ρεικι είναι στον  Εαυτο  . Δεν υπαρχει τιποτα εξω από εσας που να μπορει να σας δωσει αυτό που χρειαζεστε . Το ρεικι είναι απλα ένα εργαλειο,  ενας οδοδεικτης .  Ειτε το χρησιμοποιησετε  ειτε όχι .  Αλλα μην περιμενετε από αυτό να κανει την δικη σας δουλεια , κανενας δεν θα σας θεραπευσει ,  εκτος από εσας τους ιδιους .
To ρεικι υπαρχει στην απλοτητα. Το ρεικι δεν είναι αυτό που κανουμε αλλα αυτό που ειμαστε.   Την κάθε μας στιγμη , η εκφραση αυτου που είναι αγαπη , συμπονια  και καλοσυνη,  ξεχυλιζει προς τα εξω  και  τοτε αγγιζει ,  τοτε θεραπευει . Την στιγμη που απλωνεις το χερι για την θεραπεια , εκει που δεν υπαρχει το εγω,  ουτε ο άλλος , εκεινη τη στιγμη   *Εισαι *  ρεικι .
     Μπορει να σκιαζουμε το νου μας με προσκολησεις ,  διαφορες τεχνικες ,  ατελειωτες συζητησεις για το σωστο η λαθος ,  αλλα αυτό το εργο το εχουμε ξαναδει .   Ξερουμε ακριβως που καταληγει .  Και ετσι τελειωνοντας ας κρατησουμε αυτό .   Απλα βαλε τα χερια σου σε σταση προσευχης και πες αυτές τις λεξεις .  Για σημερα μονο μην θυμωνεις μην ανησυχεις.   Να εισαι ταπεινος και ευγνωμων.  Να εισαι ευγενικος προς ολους .  Εχε επιγνωση και  ζηστα όλα αυτά .  Ακουμπισε τα χερια σου πανω σου η πανω στον θεραπευομενο και αφησου.   Ασε το αποτελεσμα , την ανησυχια ,  την αναγκη , τις οδηγιες θεραπειας  και απλα να εισαι εκει .   Ολα τα αλλα θα γινουν από μονα τους .


VINCENT AMADOR

















                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου