" Κανε ζωη τον θανατο και σαν Αθανατος ζησε ! "
'Αρχισε να ψαρευεις και η θαλασσα θα ερθη '

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Αλχημεία

                     ΑΛΧΗΜΕΙΑ

Ας δούμε τη ρίζα της λέξης αλχημεία . Αλχημεία είναι απλά η μεταμόρφωση, η αλλαγή, η επανατοποθέτηση ,ή  η επανεκδήλωση ενέργειας .  Όπως ξέρετε δεν είστε ενέργεια , είστε συνειδητότητα. Η συνειδητότητα δεν περιέχει καμία αυθύπαρκτη ενέργεια, αλλά όμως προσκαλεί την ενέργεια, που βρίσκεται σε μία ουδέτερη κατάσταση ύπαρξης μέσα σ΄αυτή την τεράστια κοσμική δεξαμενή ενέργειας. Απλά βρίσκεται εκεί αυτή η ενέργεια, σε ουδέτερη κατάσταση , τόσο ουδέτερη που ακόμα και για τους επιστήμονες είναι δύσκολο να την δούν, όμως είναι εκεί.
Όταν η συνειδησή σας αφυπνίζεται ή εμπνέεται ,ό,ποτε υπάρχει κατι που η συνείδησή σας θέλει να ανακαλύψει η να μάθει, τότε αυτό που συμβαίνει είναι ότι εσείς δημιουργείται ένα δυναμικό μέσα σας που έλκει τις κατάλληλες ενέργειες. Και τότε, εσεις προσλαμβάνετε αυτές τις ενέργειες και παίζετε μαζί τους. Εκ-δηλώνετε τον εαυτό σας μέσα από αυτές. Αυτές οι ενέργειες ποτέ δεν είχαν σαν στοχο να εγκλωβιστούν σε ένα μέρος, ούτε να λάβουν ετικέτες και να τις διατηρήσουν αιώνια. Αυτό είναι μία προσωρινή κατάσταση . Τα έπιπλα στα οποία κάθεστε τωρα είναι μία προσωρινή κατάσταση . Γι΄αυτό τον λόγο η αλχημεία είναι πραγματικά η έμφυτη ικανότητα της συνείδησης να μεταμορφώνει την ενέργεια σε οποιδήποτε μορφή εσείς επιλέξετε. Όμως μετά από τόσους αιώνες εδώ στην γή η ενέργεια  εχει κάπου τελματώσει.  Εχει γίνει πολύ πολύ αργή. Ετσι τώρα η αλλαγή των  ενέργειων στην ζωή σας, μοιάζει να γίνεται με ένα πολύ επώδυνο τρόπο .Με άλλα λόγια η αλλαγή δεν γίνεται με ταχύτητα .
Η αλλαγή στη ζωή σας που μπορείτε να αντιληφθήτε είναι κυρίως νοητική και όχι πραγματικά από την αληθινή βαθιά σας συνειδητότητα .Ετσι υπάρχει παντα η επιθυμία του να αλλάξετε τα παντα γύρω σας , αλλά ακόμα δεν κατανοείτε το γ ι α τ ί είναι γύρω σας. Μπορούμε λοιπόν να πουμε ότι χάθηκε η ικανότητα μας της αλχημείας , του να αλλάζουμε την  ενέργεια . Νοιώθουμε την ανικανότητα μας και λέμε «δεν μπορώ να κανω τιποτα για αυτό «. Αποσύρεστε. Θα ήθελα όλοι να γυρίσουμε λοιπόν πάλι πίσω . Ηρθε η ώρα για τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι μπορούν να μεταστοιχειώνουν πολύ εύκολα.
                   ΑΛΧΗΜΕΙΚΕΣ  ΟΔΗΓΙΕΣ
Ας δούμε λοιπόν πως θα το κάνετε. Πρώτα από όλα πρέπει να καταλάβετε ότι η αλχημεία αρχίζει από μέσα σας. Μοιάζει αυτονόητο αλλά όταν πολλοί από εσάς αρχίζουν την πρακτική τους, κοιτάζουν έξω από αυτούς. Ουσιαστικά  αρχίζει μέσα σας . Μέσα σας έχετε αυτή την ενέργεια ,αυτή την ικανότητα που λέγεται χημεία  να μεταμορφώνετε τα πάντα.  Από πάντα ηταν μαζί σας. Και ακόμα βρίσκεται εκεί. Είχε φυλακιστή η θαφτεί για πολύ καιρό, αλλά πρέπει να ξεκινήσει μέσα σας .Μην αρχίσετε να κοιτάτε τον ουρανό , μην ψάχνετε πράγματα στον αέρα γύρω σας ,μην αρχίσετε να καλείτε πνευματικούς οδηγούς η οτιδήποτε άλλο, γιατί την στιγμή που το κάνετε τότε για μία ακόμα φορά αποκλείετε την δική σας χημεία .
Το  Δεύτερο  και πολύ σημαντικό σημείο είναι ότι όταν μεταστοιχειώνετε , όταν μεταμορφώνετε ενέργεια , δεν ασκείτε καμία δύναμη η βία . Τονίζω δεν ασκείτε καμία  επιβολή η δύναμη
Τώρα αν καποιοι στο παρελθόν έχουν προσπαθήση να το κάνουν ,τότε συνήθως κρατούν ένα αντικείμενο στο χέρι τους η το ακουμπούν πάνω στο τραπέζι μπροστά τους και δινουν όλη την προσοχή τους σε αυτό . Και εστιάζουν όλο και πιο πολύ πάνω σε αυτό που στο τέλος αρχίζουν να ζαλίζονται . Αυτό που προσπαθείτε να  κάνετε είναι να αλλάξετε το αντικείμενο, ας πούμε μία πέτρα η ένα μήλο και να το μετατρέψετε σε κάτι άλλο.
Το μόνο όμως που κάνετε τελικά είναι να γίνει η πέτρα πιο πέτρα η το μήλο πιο μήλο , γιατί ασκούσατε τόσο πολύ ενέργεια ,τόση πολύ δύναμη και επιβολή πάνω του, που  αυτή η δύναμη και επιβολή αλληλεπιδρά με το ίδιο το πιστεύω σας ότι κρατάτε μία πέτρα η ένα μήλο και το ενισχύει . Η αντίθεση με το πιστεύω σας ήταν παρούσα επίσης  καθώς εσείς προσπαθούσατε να το αλλάξετε σε κάτι άλλο , που στην πραγματικότητα δεν πιστεύατε ότι γίνεται ,έτσι το μόνο που καταφέρατε ηταν να γίνει η πέτρα πιο γερή και το μήλο πιο μήλο.
Στην αληθινή αλχημεία δεν υπάρχει δύναμη η επιβολή . Δεν χρειάζετε να σκεφτήτε κάτι με το μυαλό σας. Δεν χρειάζεται να πιέσετε μία κατάσταση. Καμία λοιπόν δύναμη η βία .Πώς θα το κάνετε τότε ?

                           ΠΩΣ ΜΕΤΑΣΤΟΙΧΕΙΩΝΟΥΜΕ

  Λοιπόν ,έχετε μία πέτρα μπροστά σας.  Αφού πάρετε μια βαθιά ανάσα ,επιτρέψτε στον εαυτό σας να γίνει ένα με αυτή την πέτρα. Αποδεχτείτε ότι το αντικείμενο  που είναι μπροστά σας  εκείνη τη στιγμή, είναι όντως μία πέτρα. Μολις  αρχίσετε να αποδέχεστε πλήρως την μορφή που η ενέργεια βρίσκεται στο εδώ και τώρα ,τότε μπορείτε να αρχίσετε να καταλαβαίνετε και να φαντάζεστε ότι  κατά βάθος είναι απλά και μόνο ενέργεια.  Ετσι  έχει  πολλές μα πάρα πολλές άλλες δυνατότητες . Την τρέχουσα στιγμή φτιάχνει μία πέτρα και βρίσκεται στον πλανήτη Γη εδώ και αιώνες, αλλά αυτή η πέτρα μπροστά σας  εχει επίσης την δυναμικη του να γίνει νερό, να γινει αέρας, να γίνει φωτιά.  Εχει την δυνατότητα να μην υπάρχει σε αυτή την φυσική πραγματικότητα, αλλά να υπάρχει σε μία άλλη διάσταση, είτε σαν πέτρα είτε σαν κάτι άλλο.
Αυτή η πέτρα εχει την δυνατότητα να υπάρξει σαν ένας λαγος η σαν δέντρο. Είναι απλά ενέργεια που εκδηλώνει μία  από τις πολυάριθμες δυνατότητες της. Και όπως μπορούμε να καταλάβουμε δεν χρειάζεται καμία απολύτως δύναμη, το μόνο που χρειάζεται είναι η διεύρυνση της αντίληψης μας για το τι θα μπορούσε να είναι,  και τότε ξαφνικά, η ενέργεια αρχίζει να εγκαταλείπει αυτή την πέτρα  από την τωρινή της σκληρή φυσική κατάσταση έτσι που η πέτρα μπορεί να το  καταλάβει… βλέπετε , η πέτρα εχει την δική της μορφή  αψυχης  συνειδητότητας  , εχει την απόλυτα δική της επίγνωση . Ετσι όταν διευρύνετε την φαντασία και την συνειδητότητα για να κατανοήσετε οτι είναι κάτι πολύ περισσότερο από το αντικείμενο που βρίσκεται στο τραπέζι , και που το κάνετε χωρίς προσπάθεια και ιδιαίτερη δύναμη, τότε κυριολεκτικά αρχίζει να ξεκλειδώνει τις ενέργειες που φτιάχνουν τα υποατομικά σωματίδια που με την σειρά τους φτιάχνουν τα άτομα και τα μόρια και οτιδήποτε άλλο ,που μετατρέπει την ενέργεια αυτή σε πέτρα . Ετσι βασικά αυτό που μόλις κάνατε είναι ότι την  απελευθερώσατε από το να πρέπει να παίξει ένα ρόλο εδώ, τον ρόλο της πέτρας . Η δυναμική της ενέργειας μέσα και γύρω από αυτή την πέτρα στην κυριολεξία αρχίζει να αλλάζει εκείνη την ίδια στιγμή.
Εντελώς ξαφνικά , αυτός ο βράχος , η πέτρα που ηταν μπροστά σας εχει απαλλαγή  από την εντολή  η την υπηρεσία της του να είναι βράχος .Αυτο δεν συνεβει επειδή της επιβάλλατε κάτι . Μια και αυτή την στιγμή δεν κάνετε καμία προσπάθεια να την αλλάξετε σε κάτι άλλο. Απλά αναγνωρίζετε αυτό ακριβώς που είναι- ενας  βράχος- αλλά και ο,τι άλλο θα μπορούσε να είναι σαν πιθανότητα . ¨ Είναι απλά ενεργεια που κάθετε εκεί μπροστά μας . ¨
Σ αυτό το σημείο  - και αυτό είναι πολύ σημαντικό – μην κάνετε απολύτως τίποτα. Mείνετε στο κενό ,το τίποτα . Παρόλο που  μπορεί να έχετε την επιθυμία η να επιχειρήσετε  τώρα να βάλετε νοητική δύναμη,για να αλλάξετε αυτό τον βράχο σε κάτι άλλο . Όμως όταν φτάσετε στο σημείο να νοιώσετε όλες τις δυνατότητες που αυτός ο βράχος είναι,  η που θα μπορούσε να είναι η που πριν ηταν, όταν φτάσετε σε αυτό το σημείο του να νοιώσετε την καθαρή πηγαία ενέργεια του , τοτε μην κάνετε απολύτως τίποτα.
Ισως για καποιους να είναι πρόκληση αυτό , γιατί τώρα νοιώθουμε ενθουσιασμό. Θα θελήσετε να τον μετατρέψετε σε χρυσό και να πείτε σε όλους τι μεγάλος μάγος είστε. Αλλά , Όχι ,σ΄αυτό το σημείο μην κάνετε τίποτα,  γιατί σε αυτό το τίποτα είναι που το μυαλό δεν συμμετέχει . Στο τίποτα κάνετε μία ακόμα βαθύτερη σύνδεση με αυτό το αντικείμενο που υπήρξε πέτρα.  Πηγαίνετε στις πιο βαθιές  ιδιότητες της ενέργειας καθώς υπερβαίνετε τον ορισμό της ενέργειας με τους ανθρώπινους όρους η νοητικούς όρους και μόνο τώρα αρχίζετε να βιώνετε βαθιά μέσα σας τι πραγματικά είναι η ενέργεια.  Ετσι σε αυτό το σημείο μένετε αδρανής .
Μείνετε σε αυτό τον χώρο του κενού. Με άλλα λόγια , όχι δύναμη ,όχι νοητική παρέμβαση, καμία επιθυμία πάνω στην πέτρα μας. Μείνετε στο χώρο του κενού μεχρι  που ειλικρινά να πείτε στον εαυτό σας ότι είσαστε  κενό μαζί με το κενό.
Πως όμως θα γνωρίζετε ότι πραγματικά είσαστε στο κενό με την πέτρα? Όταν ξαφνικά, σαν μία έκλαμψη , συνειδητοποιείσετε ότι  το κενο αυτό είναι ουσιαστικά τ α   Π ά ν τ α  !!!!   Τότε μόλις θα έχετε ξεπεράσει ένα μεγάλο εμπόδιο, θα έχετε γεφυρώσει ένα μεγάλο χάσμα . Το ότι το κενό δεν είναι καθόλου άδειο.  Αυτό το κενό ήταν η ευκαιρία να πάτε πέρα από τον νού ,μέσα στην αληθινή συνείδηση και να βιώσετε κάτι πέρα από μία διευρυμένη θεική κατάσταση . Οταν φτάσετε σε αυτό το σημείο μπορεί να νοιώθετε περίεργα , να δείτε φώς, να θέλετε να πάρετε μία βαθιά ανάσα και τοτε θα καταλάβετε ότι μόλις είχατε υπερβη τον εαυτό σας πρός μία συνειδητότητα που μπορούσε  να κατανοήση και να συμπεριλάβει τα  Πάντα . Τώρα σε αυτή την κατάσταση της Ολότητας πολλά και διάφορα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν . Αρχίζετε να κάνετε συνειδητούς συσχετισμούς με τον εαυτό σας. Αρχίζετε να καταλαβαίνετε την αληθινή φύση της δικής σας ενέργειας ,τα πράγματα που έλξατε στην ζωή σας για να δημιουργήσετε την φυσική και ανθρώπινη υπόστασή σας . Αρχίζετε να κατανοήτε την αλληλοσύνδεση της ενέργειας ανάμεσα στα πάντα .Και αρχίζετε να βλέπετε τον εαυτό σας σαν ένα κυρίαρχο πλέον ,συνειδητό όν .
Ξέρω, λέγονται πολλά σχετικά με το « όλοι είμαστε Ένα «, όμως η αλήθεια είναι ότι είσαι το δικό σου Ένα . Ναί  όλοι έχουμε την ίδια πηγή αλλά όλοι είμαστε κυρίαρχα όντα.  Δεν πας πίσω σε μία ενότητα . Ο στόχος εδώ δεν είναι να επανενωθούν όλοι, να επανασυνδεθούν η επανα-ομογενοποιοιθούν , αλλά ξαφνικά σε αυτή την κατάσταση- την μη νοητική κατάσταση- γίνεται κατανοητή η  Πληρότητά  σου.
Τώρα,σε αυτή την κατάσταση ύπαρξης  κατανοής την αλληλοσύνδεση της ενέργειας,  βλέπεις  τον εαυτό σου σαν Δημιουργό( εμπνευστή ) ,τώρα είναι που φαντάζεσαι το τι θα ήθελες αυτή η πέτρα να είναι. Τη βλέπεις να κάθεται εκεί έτοιμη να σε υπηρετήση. Φαντάζεσαι την πέτρα να παραμένει πέτρα ?η φαντάζεσαι  αυτή την πέτρα ,αυτή την ενέργεια να μετατρέπεται σε κάτι άλλο? Να  γίνεται αυτοκίνητο , να γίνεται σβώλος χρυσού μπορεί να γίνει θεωρητικά οτιδήποτε , μία ωραία μουσική συμφωνία  ένα βιβλίο, δεν έχει σημασία .
Αυτό που κάνεις εσύ είναι μόνο  να το  Φανταστείς . Φαντάσου τώρα αυτή την ακατέργαστη ενέργεια  Χωρίς κανένα περιορισμό να απλώνεται παντού να είναι πανέμορφη και πέρα από τα γήινα όρια. Και τώρα πάρε μια βαθιά αναπνοή και άστη να φύγη .Αυτό που έκανες τώρα είναι μεταστοιχείωση. Και όταν ανοίξεις τα μάτια σου αν τα είχες κλειστά , αν λοιπόν τα ανοίξεις και δείς την πέτρα να κάθεται μπροστά σου μπορεί να διερωτηθής  «τα έκανα όλα όπως έπρεπε  « γιατι τώρα δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένα κομμάτι χρυσού μπροστά μου η ένα αυτοκίνητο η ένας σωρός από χρήματα ? Ναι υπάρχει .
Το ενδιαφέρον είναι ότι η πέτρα μπορούσε η μαλλον θα έπρεπε ακόμα να κάθεται εκεί.  Αλλά αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι  κάπου εκεί έξω, ερχόμενο με ταχύτητα καταπάνω σας είναι αυτό που φανταστήκατε. Αυτό το οποίο φανταστήκατε –είτε είναι αυτοκίνητο είτε χρυσό είτε χρήματα – κατευθυνεται προς την δική σας πραγματικότητα , και θα εμφανιστή . Ειτε αυτό του πάρει μέρες , εβδομάδες , μήνες, δεν εχει σημασία το ποσο χρόνο , αλλά το ότι έρχεται.
Η πέτρα ακόμα είναι εκεί,  γιατί κάποια στιγμή της διαδικασίας καταλαβαίνεις ότι δεν είναι αυτό μαγεία ,δεν προσπαθείς να εντυπωσιάσεις κανένα μετατρέποντας τη πέτρα σε χρυσό μπροστά στα μάτια τους. Εάν μπορούσες να το πετύχεις αυτό τότε πρώτα θα σε τιμούσαν και μετά θα σε σκότωναν γιατί θα σε φοβόντουσαν πολύ. Αλλά αυτό που μόλις έκανες έχει να κάνει με τις άλλες διαστάσεις από ο,που κυριολεκτικά κάλεσες την ενέργεια , την αφύπνησες  και τώρα περιμένεις την άφιξη της . Είναι λοιπόν απλό και αν μέχρι τώρα το προσπαθήσατε και δεν πέτυχε , είναι γιατί το δοκιμάσατε με το μυαλό και όχι με την καρδιά σας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου