" Κανε ζωη τον θανατο και σαν Αθανατος ζησε ! "
'Αρχισε να ψαρευεις και η θαλασσα θα ερθη '

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Το ´εγώ ´ σας ειναι σαν τους εφήβους!

Tα ¨ Εγω ¨ σας ειναι σαν τους εφηβους.  25-10-13

Απο τον John Smallman,

 

Oλα ειναι Ενα και καθημερινα αυτη η αληθεια ερχεται στην συνειδητη επιγνωση ολο και περισσοτερων ανθρωπων , καθως ολοι εσεις – η μαλλον η πλειοψηφια απο εσας –πλησιαζει την αφυπνηση.  Ειναι πλεον σιγουρο οτι θα αφυπνιστητε , ειναι αναποφευκτο και τιποτα δεν το σταματα , γι αυτο εστιαστε στην εσωτερικη γαληνη και χαρα, τα οποια θα συναντησετε οταν θα στραφειτε προς τα μεσα σας , κατα την χαλαρωση , την προσευχη η τον διαλογισμο σας, και με την πεποιθηση οτι αυτη ειναι η θεικη θεληση για ολους εσας . Με το να κανετε αυτο και μονοειναι εξαιρετικα θεραπευτικο για εσας αλλα και για ολους οσους ερχεστε σε επαφη. Ειναι ο λογος για τον οποιο ηρθατε στην Γη και μπορειτε να το κανετε τελεια και αυτο ειναι το μονο που χρειαζεται να κανετε. Αληθεια αυτο, ειναι κατι απλο. Το να επικεντρωνεστε στα αγχη και τους φοβους σας ειναι πολυ αντιπαραγωγικο, αν και πολυ συχνα ολα αυτα, μοιαζουν εξαιρετικα σημαντικα και απαιτουν μεγαλα ποσοστα απο την προσοχη σας, εσεις ομως συνεχιστε να εξασκειστε στο να τα αφηνετε να φευγουνεκτος βεβαια εαν πρεπει να τα διαχειριστειτε αμεσα, στο εδω και τωρα μαζι με την αιτια που τα προκαλει.

 

Εχετε δημιουργηθη απο την χαραγια την χαρα και μονο, και αυτη ειναι η φυσικη σας κατασταση και οταν εστιαζετε σε κατι που σας ενοχλει η σας κανει δυστυχισμενους,  τοτε στην ουσια απομακρινεστε απο αυτη την κατασταση. Και οπως ηδη γνωριζετε το να ανησυχειτεδεν αλλαζει τιποτα αλλα μαλλον προσθετει στο αγχος και την δυστυχια σας. Να αγαπατε το εαυτο σας και τους αλλους και σε καθε κατασταση να αποφευγετε την κριτικη. Εαν εγινε καποιο λαθος να το συγχωρειτε , να το διορθωνετε εαν ειναι δυνατον  και μετα να πηγαινετε παλι πισω στον γεματο ειρηνη εσωτερικο σας χωρο, εκει οπου αφήνετε τις στεναχωρες σκεψεις , τις επικρισεις και τους φοβους που αναδυονται  να φευγουν χωρις να προσκολαστε σε αυτα . Ειναι οπως οταν ετοιμαζεστε να βγειτεστη βροχη , τοτε  ντυνεστε αναλογα , παίρνετε ομπρελα, οποτε η βροχη παυει να ειναι μεγαλο θεμα και προβλημα.

 

Καθε μερα που περνα πλησιαζετε ολο και πιο κοντα στην στιγμη για την οποια προσευχοσαστε και ελπιζατε και η προθεση σας να υλοποιηθη αυτο, το εφερνε ολο και πιο κοντασας και επειδη το ξερατε καταλαβαινετε γιατι μπορειτε να ειστε χαρουμενοι , αισιοδοξοι και δυνατοι. Να υπενθυμίζεται στον εαυτο σας οταν βλεπετε τον πονο και τις δυσκολιες στον κοσμο εκει εξω,  οτι ολα αυτα θα τελειωσουν.  Κανενας δεν περναει κατι που σε ενα βαθυτερο επιπεδο της υπαρξης του δεν εχει συμφωνηση να υποστη. Ετσι οπου ειναι δυνατον να προσφερετε φυσικη στηριξη και βοηθεια σε οποιον κοντα σας εχει αναγκη ,να  δειχνετε συμπονοια σε αυτους αλλα και σε καθε αλλο ανθρωπο που περναει μια καταστροφη και πονο και να ευχεστε για την αφυπνιση τους .

 

Η αφυπνιση , ειναι ο στοχος σας και οχι μονο ο δικος σας αλλα ο σκοπος καθε ανθρωπου πανω στη γη.   Επισημαινω την σπουδαιοτητα αυτου του γεγονοτος αλλα και την θεικη αληθειαγια την Ενοτητα σαν Μοναδα ολων οσων υπαρχουν.            Αυτη η αισθηση της χωριστοτητας την οποια βιώνετε σαν ανθρωπινα ονταειναι ψευδαισθητικη, οσο πραγματικη και εαν μοιαζει για εσας . Ετσι οσο πιο πολυ εμπλεκετε τον εαυτο σαςστην καθημερινοτητα μεσα σε κοσμικες δραστηριοτητες και σκεπτομορφες που φαινεται να ειναι παρα πολυ σημαντικες για εσας , για την γηινη ευημερια σας , τοσο πιο δυσκολο θα γινεταιγια εσας το να παραμεινετε στην γαληνη της εσωτερικης σας υπαρξης και διαστασηςεκει οπου παντα ειστε συνδεδεμενοι με την Πηγη σας. Ειναι απο εκει και μονο που μπορειτε να εχετε μια γευση της Μοναδας, της συνδεσης του ενος με τον αλλο και την Πηγη η οποια θα σας ελευθερωση και θα σας εμπνευση ,γιατι μονο ετσι ειναι που θα ενωθειτε με το πεδιο της Θεικης Αγαπης μεσα στην οποια βρισκεστε αιωνια και η οποια παντασας περιβαλλει.

 

Το να βρισκετε καθε μερα τον χρονο να στρεφεστε προς τα μεσανα νοιωθετε και να καλωσοριζετε το θεικο αγκαλιασμαπου σας συντροφευειειναι ουσιαστικο για την υγιεια σας , τοσο την φυσικη οσο και την πνευματικηγιατι με το να το κανετε αυτο ερχεται στην συνειδητη σας επιγνωσηη γνωση οτι ειστε πνευματικα οντα των οποιων η πραγματικη φυση ειναι Αγαπη .Και με το να ανοιγετε την καρδια σας να δεχτειτε αυτο που παντα σας δινοταν εν αφθονιαθα νοιωσετε αυτη την Αγαπη. Εαν λοιπον εχετε αυτη την γνωση στις δραστηριοτητες της  καθημερινοτητα σας σας καθιστα ικανους να ενεργειτε μεσα απο την αληθινη σας φυση σε καθε κατασταση ακομα και εαν ειστε σε καθεστως επιθεσης και να απαντατε με αγαπη και συμπονια, ανεξαρτητα απο τις προκλησεις που δεχεστε.

 

Ασφαλως το εγω σας θα συνεχιση να βλεπει και να ερμηνευει καθε επιθεση η προκληση ηθελημενη η μηπου σας απευθυνεται και να σας ενθαρρυνη να αντιδρατε δυναμικα καθοριζοντας τα ορια σας και να αμυνθειτε   ενω σχεδον παντα οι πραξεις των αλλων ερμηνευονται σαν ηθελημενες .             Οταν ομως εχετε σταθερη επαφη με την αληθινη σας φυση μεσα απο εκεινα τα διαστηματα της αναπαυλας,  της χαλαρωσης και του διαλογισμου η της προσευχηςτοτε σταθερα ενισχυετε την δυναμη της Αγαπης  που ρεει απο μεσα σας συνεχως. Ετσιαπομακρυνει καθε εμποδιο και καθε περιορισμο με την εσωτερικη αυτη ροη και αυξανει την επιγνωση σας ως προς αυτα,  ετσι σας καθιστα ικανους να ανταποκριθειτε σε καθε επιθεση η προκληση με Αγαπη , παρα την ταση που ερχεται απο το εγω να ανοιξετε πολεμο !

 

Σαν ανθρωπινα οντα που ειστε , το εγω ειναι παντα μαζι σας αλλα καθως εστιαζεται πιο εντονα και συνειδητα στην Αγαπη που ειναι η πραγματικη σας φυση, που ειναι η Ζωη, γινεστε ολο και πιο πολυ συνειδητοι στο οτι τα εγω σας  δεν ειναι τοσο σοφαοτι σας οδηγουν σε καταστασεις που δεν φερνουν ειρηνη και ετσι βρισκετε οτι ειναι ευκολοτερο να αγνοειται η να παρακαμπτεται την  ¨οδηγια ¨τους και την παροτρυνση για ανταποδοση .  Τα εγω σας ειναι σαν τους εφηβους  που παντα με δυναμισμο εκφραζουν τα δικαιωματα τους , την προσωπικοτα τους και ζητουν αμεση ικανοποιηση και υλοποιηση, η αλλιως ... !  Αυτη βεβαια ειναι μια γενικευση μια και δεν ειναι ολοι οι εφηβοι ετσι , αλλα ειναι μια χρησιμηαναλογια για να καταλαβουμε καλυτερα και υπαρχουν πολλααλλα παραδειγματα για να φανταστουμε τωρα που η Νεα Εποχη εφτασε.

 

Ετσι για μια ακομα φορα αναφερουμε οτι το μηνυμα εχει να κανει με την Αγαπηη οποια ειναι η αιωνια θεικη σας φυση  και το πως θα ενωθειτε με αυτηφερνοντας την στην συνειδητη σας επιγνωσηετσι που η συνδεση αυτη να γινει μονιμη αντι για σποραδικη , αβεβαιη η τυχαια. Ο σκοπος της ζωης ειναι να εχετε απολυτη επιγνωση συνεχως της πραγματικης σας φυσης και οταν αυτο συμβει τοτε θα βρισκεστε και θα δρατε απο αυτη αντι απο τουςευρισκομενους σε συγχιση και φοβισμενους μικρους εαυτους  που τα εγω σας κατασκευασαν για εσας και τα οποια θελουν να πιστεψετε και ετσι να περασετε την ζωη σας προστατευοντας τα.

 

Μπορει να μοιαζει απο την περιορισμενη ανθρωπινη σας συνειδηση  οτι το να ενεργοποιηστε απο την Αγαπη αντι απο τα εγω σαςσημαινει να αφηνετε τον εαυτο σας ανοιχτο στην προδοσια και την εκμεταλευση . Οτι κανετε τον εαυτο σας ακομη πιο πολυ ευαλωτο απροστατευτο και αδυναμο.  Ομως οπως θα καταλαβαιτε τα πραγματα δεν ειναι ετσι. Οταν γινεστε ευαλωτοι γιατι πιστευετε και καθοδηγειστε απο και μεσα απο την Αγαπη , τοτε γινεστε αητητοι!     Οταν σας επιτιθενται η σας προδωσουν ειναι τα εγω σας που πληγωνονται , που υποφερουν  και οχι το πραγματικο Εσυαλλα καθως οι καρδιες σας ανοιγουν στην Αγαπη το αληθινο Εσυ ειναι ολο και περισσοτερο παρων , και τοτε η σπουδαιοτητα και η επιρροη του εγω μειωνεται  ουτως ωστε , αυτο που σε πληγωνε και σε ταραζε πριν δεν το κανει πια η το κανει ελαχιστα .

 

Δεν εισαστε τα εγω σας , ποτε δεν είσαστε  και ποτε δεν θα γινετε.  Αυτα ειναι κατι σαν αυτοματος πιλοτος και ο σκοπος τους,ειναι να στρεφουν την προσοχη σας σε θεματα που χρειαζονται φυσικη επιλυση αμεσως - οπως η φωτια καιει , μην την αγγιξεις, η τα φωτα του σηματοδοτη ειναι κοκκινα κλπ– ειναι ολα αυτα πραγματα που μπορει να προκαλεσουν  κατι σε εσενα η σεκαποιον αλλο και αυτο ειναι ολο.   Ομως αυτο που τελικα εγινε ειναι οτι λογω της αποτελεσματικοτητας που ειχαν σε αυτους τους στοχουςτους παραχωρισατε πληρη αυτονομια πανω σας , τους δωσατε την δυναμη σας  και  αυτα τα ¨εγω ¨, ειχαν την εξυπναδα η την σοφιανα τα χρησιμοποιησουν στο επακρο.

 

Οταν διεκδικησετε την δυναμη σας και την παρετε συνειδητα πισω απο τα εγω σας και τις αντιδραστικες τους απαντησεις  και κατοπιν θελησετε να ζησετε με αγαπη καθε στιγμη σας, τοτε θα βρητε ειρηνη και πληροτητα τετοια που δεν εχετε νοιωσει ποτε πριν στην ανθρωπινη ζωη σας.     Τοτε θα πληγωνεστε η θα δυστυχειτε οταν εσεις μονο το επιλεξετε να γινει ετσι , μια και τα Πραγματικο σας Εγω δεν θα κανει ποτε αυτη την επιλογη ουτε βεβαια και ο ιδιος ο Θεος, γιατι υπαρχει μονο η αιωνια, απεριοριστη Αγαπη και Αποδοχη  και ολα τα αλλα ειναι ψευτικα. Η επιθεση και η προκληση προερχονται απο την ψευδαισθηση  και οχι απο την Πραγματικοτητα  και ειναι στην ψευδαισθηση  , στον πονο , στη δυστυχιαστη συγχιση και στη προδοσια που ειναι σχεδον σταθερα  και ειναι εκει που το¨ εγω ¨, παιρνει την υπαρξη του και εν συνεχεια την υπερασπιζεται σαν ανταποδοση.  Μην αυταπαταστε απο αυτο το παραλογο και σχεδον δυσδιακριτο κομματι του εαυτου σας που μοιαζει απολυτα αληθινο – και σε μερικους συχνα μοιαζει μεγαλο , παντοδυναμο και απειλητικογια εσας,- και το οποιο ζει σε εναν συνεχη φοβο ενω προσπαθεινα σας  πεισει οτι οι φοβιες του ειναι πραγματικες και καμια φορα αξεπεραστες.

 

Καθως κινειστε ολο και πιο σταθερα , θετικα και βεβαιως συνειδητα στην αποδοχη της γνωσης οτι αποτελειστε απο αγνη Αγαπη και τιποτα αλλοαυτο το μικρο τρομακτικο σας κομματι, το ¨ εγω ¨, σας θα ενσωματωθη με αγαπη και θα αφομοιωθη μεσα σας, και τοτε ολοι οι φοβοι θα διαλυθουν καθως Εσυ για μια ακομα φορα φτανεις να αναγνωριζεις τον Εαυτο σου σανΕΝΑ με καθε τι αλλο ακομα και με τον ιδιο το Θεο.

 

ΑΠΟΔΟΣΗ   ΠΟΛΥΤΙΜΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου