" Κανε ζωη τον θανατο και σαν Αθανατος ζησε ! "
'Αρχισε να ψαρευεις και η θαλασσα θα ερθη '

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ!!

ΣΤΟ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ!!Συντάκτρια: Aνθή Χαρέα
Το «τώρα» είναι πάντοτε η κατάλληλη στιγμή!!!
Κι αν ο χρόνος υπάρχει επειδή εμείς λέμε ότι υπάρχει;;; Αναρωτήθηκες ποτέ;;
Ο χρόνος είναι ένα παράδοξο.
Κινείται ανάμεσα σε ένα παρελθόν και ένα μέλλον, που δεν έχουν αντικειμενική πραγματικότητα.. Είναι μια κοινωνική συναίνεση της σκέψης και της γλώσσας..
Ο χρόνος μοιάζει σαν μια ταινία της ζωής σου..Μπορείς να προβάλλεις το νου σου σε σκηνές του παρελθόντος, ή σε σκηνές του μέλλοντος, αλλά δεν μπορείς να ζήσεις παρά μόνο στο παρόν!!
Ότι έκανες σήμερα, χθες ή πέρυσι έχει τώρα εξαφανιστεί και υπάρχει μόνο στο μυαλό σου.. Ότι είναι να έρθει στη ζωή σου, είναι μόνο ένα όνειρο..
Δεν έχεις παρά μονάχα αυτή τη στιγμή!!!
Η αίσθηση που έχουμε για το χρόνο που κυλά, δεν είναι τίποτα άλλο από μια σειρά με εντυπώσεις και μνήμες που λαμβάνουν χώρα στο παρόν.
Η λύπη του παρελθόντος είναι παροντική εντύπωση που συμβαίνει τώρα.. Η ανησυχία για το μέλλον ζωντανεύει μονάχα στο μυαλό σου αυτή τη στιγμή.. Με απλά λόγια το παρελθόν και το μέλλον διαδραματίζονται τώρα, καθώς εσύ τα δημιουργείς!!!
Η ικανότητα να εστιάζεις την προσοχή σου ξανά και ξανά στην παρούσα στιγμή, είναι ο πρακτικότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποβάλλεις τη σύγχηση και να επαναφέρεις την τάξη και την εσωτερική ηρεμία μέσα σου καθώς το μυαλό επιμένει πεισματικά να ανατρέχει σε παρελθόν και μέλλον..
Και αυτή η ικανότητα αναπτύσσεται με την εξάσκηση..
Τις στιγμές εκείνες που αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα, σκέψεις από το παρελθόν ή από το μέλλον κάνουν την εμφάνιση τους. Διατηρείς τα προβλήματα σου ζωντανά στο παρόν, δίνοντάς τους την προσοχή και την ενέργεια σου, αφήνοντάς τα να ζουν ελεύθερα μέσα στο μυαλό σου.
Το παρελθόν και το μέλλον δεν είναι τίποτε άλλο από μια κακή συνήθεια του μυαλού.. Οι ενασχολήσεις με το παρελθόν και το μέλλον είναι σαν τις παραισθήσεις ενός τρελού που ακούει φωνές, ή βλέπει μορφές που ανήκουν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας του..
Και πως κόβεται μια τόσο κακή συνήθεια;; Πως θα διώξεις αυτές τις παραισθήσεις;;
Με την παρατήρηση.. την επαναλαμβανόμενη παρατήρηση. Κάθε φορά που αντιλαμβάνεσαι ότι το μυαλό ξεφεύγει, εσύ επιστρέφεις στο παρόν. εκεί όπου ανήκεις!!!!
Δήλωσε παρών στη ζωή.. Αυτό που κάνεις τώρα, σήμερα, αυτή τη στιγμή, είναι σημαντικό γιατί του αφιερώνεις το χρόνο σου..
Έτσι μόνο θα καθαρίσεις το μυαλό σου από τα συντρίμμια που αφήνουν με το πέρασμά τους οι παρελθοντικές και μελλοντικές σκέψεις και τη θέση τους θα πάρουν η εσωτερική γαλήνη που προσφέρει το «τώρα».
Δεν έχει σημασία πόσο πραγματικές ή πιεστικές μπορεί να είναι οι σκέψεις σου, αφού πάντα μπορείς να επικαλεστείς τη δύναμη του «εδώ και τώρα».
Υπενθυμίζοντας στον εαυτό σου ότι μόνο το παρόν υπάρχει, ότι μόνο αυτό είναι αληθινό..
Κάθε στιγμή που τη βιώνεις συνειδητά, με όλο σου το είναι, την μετατρέπεις από μία αδιάφορη στιγμή, σε στιγμή ιερή..
Τι κι αν το μυαλό περιφέρεται μπρός και πίσω;; Το σώμα παραμένει πάντα εδώ..στο παρόν..στην αληθινή ζωή!!
Όταν καταφέρεις να συντονίσεις το μυαλό και το σώμα στο εδώ και τώρα, τότε όλα θα έρθουν σε πλήρη αρμονία στη ζωή σου.
Πάρε μια βαθιά ανάσα και επέστρεψε..!!!
Πόνταρε στο τώρα!!!!


AΠΟ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου